flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ЖОАС відбулась зустріч за участю представників міжнародної місії ENEMO

11 липня 2019, 15:18

 

      11 липня 2019 року в Житомирському окружному  адміністративному суді відбулася зустріч представників Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Місії зі спостереження за виборами в Україні 2019 із заступником голови суду, суддею спікером – Євгеном Романченко.

    Довгострокові спостерігачі за виборами представники ENEMO  - Мирзагол Кульматова та Філіп Філіповські завітали до суду з метою обговорення актуальних питань виборчого процесу та розгляду підсудних окружному адміністративному суду  категорій справ. Разом з тим, представник місії вказав, що вони покликані спостерігати за усіма аспектами проходження виборчого процесу в Україні, та, водночас, є неупередженою організацією, незацікавленою в  перемозі  будь-яких кандидатів.

   Зокрема, гостей цікавило питання чи надходили скарги (позовні заяви) до суду з приводу виборів,  хто є суб’єктом звернення і з якими позовними вимогами можуть звернутись до окружного адміністративного суду, порядок та строки розгляду такої категорії справ.

   Вичерпні відповіді на всі питання представникам міжнародної місії ENEMO надав заступник голови суду Євген Романченко, який, крім того, розповів довгостроковим спостерігачам за виборами, що судом на офіційному веб-сайті суду розміщується  вся інформація щодо надходження та результатів розгляду  виборчих справ, а також у відкритому доступі в мережі Інтернет (ЄДРСР) знаходяться всі рішення судів, в тому числі можна ознайомитись із рішеннями за наслідками розгляду виборчих справ.

                                                                       

    На завершення зустрічі представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) подякували заступнику голови  суду за цікаві вичерпні відповіді, корисну інформацію та висловили побажання про проходження парламентських виборів в Україні чесно та прозоро.  

  Додаткова інформація: Міжнародна місія ENEMO зі спостереження за виборами в Україні здійснює моніторинг якості виборчого процесу та його відповідність національному законодавству та міжнародним стандартам.

 

За повідомленням прес-служби суду