flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі № 240/9651/19

26 липня 2019, 19:31



                                                                                      ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                                                      У Х В А Л А
                                                                      про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

26 липня 2019 року                                                                                         м. Житомир                                                                        справа № 240/9651/19  
категорія 101010600

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Шуляк Л.А., розглянувши  позовну заяву  кандидата у народні депутати України Развадовського Віктора Йосиповича   в особі довіреної особи Козела Василя Васильовича  до  Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67   (вул. Героїв Майдану, 125, м. Чуднів, Житомирська область, 13201),   треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Центральна виборча комісія (пл. Лесі України, 1, Київ 196,01196),  Адам'як Сергій Іванович ,  Бовсунівський Юрій Іванович ,  Міцкевич Микола Олександрович ,  Кропивницький Володимир Миколайович ,  Кузьміних Сергій Володимирович ,  Ходак Ігор Євгенович про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування протоколу, зобов'язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернувся  кандидат у народні депутати України Развадовський Віктор Йосипович в особі довіреної особи Козела Василя Васильовича із позовом до  Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67 , в якому просить:  
- визнати протиправними дії окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №67 щодо прийняття та розгляду виборчої документації дільничих виборчих комісій;
- визнати протиправним та скасувати Протокол окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №67 про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №67 від 25.07.2019;
- зобов'язати окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №67 здійснити повторний підрахунок голосів за виборчою документацією по всіх виборчих дільницях в одномандатному окрузі №67 .
Зазначений спір згідно зі статтею 19 Кодексу адміністративного судочинства України, належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.
Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 та 273 Кодексу адміністративного судочинства України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.
Керуючись статтями 19, 20, 160, 161, 171, 243, 248, 273 Кодексу адміністративного судочинства України,
ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом  кандидата у народні депутати України Развадовського Віктора Йосиповича в особі довіреної особи Козела Василя Васильовича  до  Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67   Центральна виборча комісія, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Центральна виборча комісія, Адам'як Сергій Іванович, Бовсунівський Юрій Іванович, Міцкевич Микола Олександрович, Кропивницький Володимир Миколайович, Кузьміних Сергій Володимирович, Ходак Ігор Євгенович  про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування протоколу, зобов'язання вчинити дії.
Адміністративна справа розглядатиметься Житомирським окружним адміністративним судом колегією у складі трьох суддів.
Розглядати справу за правилами загального позовного провадження без проведення підготовчого судового засідання.
Призначити судове засідання у справі на 27 липня 2019 року 10:00 із повідомленням учасників справи про його проведення у Житомирському окружному адміністративному суді за адресою: місто Житомир, вулиця Мала Бердичівська, 23, зал № 3.
Зобов'язати Головне управління Національної поліції в Житомирській області надати матеріали щодо порушень виборчого законодавства, які зафіксовані в одномандатному виборчому окрузі №67 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року у формі довідки із зазначенням: дати, номеру, кваліфікації злочину, адміністративного правопорушення, відкритих кримінальних чи адміністративних  проваджень.
Запитувану інформацію невідкладно надіслати на електронну пошту Житомирського окружного адміністративного суду: inbox@adm.zt.court.gov.ua
Встановити сторонам та третім особам строки для подання клопотань та заяв - до початку судового засідання у справі.
Зобов’язати відповідача надати відзив на позовну заяву (копії для позивача та третіх осіб) та копії документів, що підтверджують доводи відповідача.
Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/.
Копію ухвали та інформацію про права та обов'язки невідкладно направити сторонам та учасникам справи.
Відповідачу та третім особам також направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.
Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду, у строк та в порядку, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, лише у випадку її постановлення з порушенням правил підсудності.


Суддя                                                                                                                                                Л.А.Шуляк