flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідки кібератаки для Житомирського окружного адміністративного суду.

08 лютого 2022, 12:14

Як відомо, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року відбулася хакерська атака на державні інформаційні ресурси (вебсайти органів державної влади, в тому числі Єдиний державний реєстр судових рішень, Електронний суд, вебпортал Судова влада України, електронні пошти судів тощо).

Адміністратором Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (Державне підприємство «Інформаційні судові системи») вживаються заходи з усунення наслідків зазначеної кібератаки, однак дотепер їх не вдалося повністю усунути.

Зокрема, у Житомирському окружному адміністративному суді залишаються такі проблеми:

  1. Програма «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» не дає змоги проводити судові засідання з іншими судами у такому режимі.
  2. Робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою (заяви до суду надходять, а процесуальні документи від суду для учасників справи не надсилаються).
  3. В Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні всі тексти судових рішень, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 13 січня 2022 року.
  4. Не в повному обсязі працює вебсайт Житомирського окружного адміністративного суду на вебпорталі Судова влада України. Так, з 14 січня 2022 року не відображаються розділи «Список автопризначенних справ, що надійшли вперше» та «Стан розгляду справ».
  5. Не в повному обсязі забезпечено обмін електронними даними між Житомирським окружним адміністративним судом та судами апеляційної та касаційної інстанції – Сьомим апеляційним адміністративним судом та Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду, відповідно.

     Про проблеми в роботі вказаних сервісів проінформовано Державні підприємства "Інформаційні судові системи" та «Центр судових сервісів».

Сподіваємось на Ваше розуміння та очікуємо разом із Вами на якнайшвидше відновлення функціонування усіх інформаційних ресурсів.

На даний час, для отримання та/або уточнення інформації телефонуйте до канцелярії суду за номером (0412) 422483.