flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2024, 09:00

28 червня кожен українець, який пам’ятає та шанує історію, культуру й дотримується законів своєї країни, відзначає свято – День Конституції України.
Немає головнішого документа в державі, ніж її Основний Закон. Саме Конституція об’єднала багатовікову історію українського державотворення, закріпила ідеали справедливості та рівності, стала дієвою основою розвитку незалежної демократичної України. Саме вона гарантує рівність, єдність, значущість і потрібність громадян своїй державі. І саме Конституція, фундаментальними засадами якої є незалежність і територіальна цілісність України, абсолютна цінність людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки, захищає наші права та свободи.
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, це свято актуальне, як ніколи. Прагнення зберегти рідну країну згуртувало і зміцнило наше суспільство у протистоянні російській агресії. Нехай же й надалі Конституція буде потужною гарантією суверенності й цілісності кордонів нашої квітучої, сильної та незламної України, які нині відважно боронять наші захисники на фронті! Нехай на нашій рідній землі панує безпека та справедливість.
Обов’язок громадян України – поважати й дотримуватися Основного Закону заради безтурботного та щасливого життя кожного українця, заради майбутнього.