flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови суду до сьомої річниці початку процесуальної діяльності Житомирського окружного адміністративного суду!

12 червня 2014, 12:45

Шановні судді та працівники апарату суду!

Вітаю Вас із сьомою річницею початку процесуальної діяльності Житомирського окружного адміністративного суду!

Сім років - це відносно невеликий строк, але його було достатньо, щоб зростити й об’єднати достойний колектив професіоналів.

Житомирський окружний адміністративний суд утворено 01 січня 2005 року на підставі Указу Президента України від 16 листопада 2004 року № 1417/2004

«Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів».

29 грудня 2006 року Житомирський окружний адміністративний суд було зареєстровано Виконавчим комітетом Житомирської міської ради як юридичну особу.

Ця дата вважається початком кропіткої роботи по створенню належних умов функціонування суду.

Свою процесуальну діяльність по розгляду адміністративних справ у складі 5 суддів судом було розпочато 12 червня 2007 року, коли і зареєстровану першу позовну заяву.

Протягом першого півріччя діяльності суду відбулося стрімке зростання надходжень адміністративних позовів і вже станом на 31 грудня 2007 року їх кількість склала 30762.

Саме належно організована робота суду, високий рівень свідомості кожного працівника допомогли успішно виконати поставлені перед судом завдання по захисту прав,

свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування,

їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Від самого початку апарат суду був представлений 23 працівниками.

Однак, у зв’язку із збільшенням кількісного складу суддів до 20 чоловік поступово збільшувався і апарат суду, ефективно виконувати поставлені задачі у тісному приміщенні ставало все складніше.

Тому з початку 2009 рокроку Житомирський окружний адміністративний суд «розширив прописку», і тепер знаходиться за двома адресами: вул. М. Бердичівська, 17 і 23, м. Житомир.

Обидва приміщення суду ненові, але продовжують набувати сучасного вигляду.

Станом на 12 червня 2014 року кадрова чисельність суду вже складає 93 штатні одиниці, 20 з яких – судді.

Суд підключено до комп’ютерної мережі з доступом до Інтернету, правової програми «Ліга.Закон», системи відеоконференцзв'язку, встановлено комп’ютерну програму «Діловодство спеціалізованого суду».

Нам є чим пишатися сьогодні і над чим працювати в подальшому.

Нехай нашу почесну працю завжди супроводжує успіх, а кожний день повниться плідним змістом!

Зичу Вам здоров’я, енергії, натхнення для нових звершень на ниві здійснення правосуддя!

Хай не зрадять Вас витримка та сила духу, не вичерпуються джерела наснаги та оптимізму і завжди повняться сонячним теплом та достатком Ваші оселі!

 

З повагою

Голова суду                                   С.В. Черноліхов