flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про участь у підготовці працівників апаратів судів

02 березня 2015, 11:42
      В період з 23 по 27 лютого  2015 року  помічник судді Житомирського окружного суду  Прохорчук Петро Сергійович  взяв участь  у підготовці помічників суддів та консультантів адміністративних  судів.
      Під час  навчання   викладачами Національної школи суддуів були висвітлені актуальні питання, зокрема:
      - Психологія діяльності працівників апаратів судів. Шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду, між працівниками та відвідувачами суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах.
     - Організація роботи з Єдиним державним реєстром судових рішень (ЄДРСР). Порядок оформлення та направлення судових рішень до ЄДРСР. Роль помічників суддів та консультантів в організації контролю за порядком оформлення та направлення судових рішень до ЄДРСР.
   -  Практика розгляду адміністративними судами справ щодо обмеження або усунення обмежень в реалізації права на мирні зібрання.
  - Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Тлумачення норм антикорупційного законодавства.
   - Особливості розгляду спорів щодо надання статусу біженця, видворення іноземців чи осіб без громадянства з України та спорів, пов’язаних із перебуванням іноземців та осіб без громадянства в Україні. Провадження у справах про затримання і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства. Особливості застосування положень ст.183-5 КАС України при розгляді адміністративних справ за позовами про видворення іноземців та осіб без громадянства.
   - Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.
   - Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.
   - Особливості розгляду адміністративних справ пов’язаних з проходженням публічної служби. Практика вирішення спорів з приводу проходження публічної служби, звільнення з публічної служби.
    По закінченню  навчання, учасникам були видані Сертифікати Національної школи суддів україни.