flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про судовий збір в іноземній валюті

01 березня 2016, 11:45

         Державна судова адміністрація України листом від  29.02.2016 № 11-1553/16  надіслала рекомендації  щодо заповнення  реквізиту  «Призначення  платежу» у розрахунковому документі на сплату судового збору в іноземній валюті, викладеного українською  та англійською мовами. Одночасно повідомила, що перелік назв судів загальної юрисдикції, викладений українською та англійською мовами, буде розміщено на офіційному веб-порталі «Судова влада» у розділі «Судовий збір».

Крім того, в листі міститься інформація, що для  отримання підтвердження зарахування судового збору в іноземній валюті до Державного  бюджету України необхідно надсилати до ДСА України відповідне звернення з додаванням до нього сканованої копії документа про сплату судового збору, наданого позивачем при зверненні до суду. Для економного  витрачання бюджетних  коштів та прискорення  термінів звернень  на підтвердження  сплати судового збору в іноземній валюті, слід зазначені звернення надсилати лише в електронному вигляді на адресу: inbox@court.gov.ua.

Більш детальну інформацію щодо заповнення  реквізитів  у розрахунковому документі на сплату судового збору в іноземній валюті  можна отримати в розділі «Судовий збір».

                                                                                                                                  прес-секретар суду